Als ik aan leerlingen vraag waarom ze dwarsfluit willen spelen, dan hoop ik altijd dat ze zeggen:  ”omdat het zo mooi klinkt ”. Dwarsfluit is een prachtig instrument. Een belangrijke drijfveer voor mij is dan ook, dat leerlingen leren hoe ze de dwarsfluit prachtig kunnen laten klinken. Het instrument is zeer geschikt voor samenspel en in orkesten vormt de dwarsfluit een belangrijk solo-instrument. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van de dwarsfluit in andere stijlen, zoals de lichte muziek of wereldmuziek.

Je kunt al starten met dwarsfluitles vanaf 6 jaar. Jonge leerlingen maken gebruik van een kinderdwarsfluit en leren spelenderwijs. In deze lessen wordt veel gezongen en geklapt. In mijn lespraktijk heb ik leerlingen van alle leeftijden, verder zijn er 2 samenspelgroepen  (beginners en gevorderden). Ik probeer leerlingen, vooral door mijn eigen enthousiasme, liefde voor de muziek te leren. Muziekles is meer dan alleen het bespelen van een instrument, daarom stimuleer ik elke vorm van samenspel en zoek hierbij vaak de samenwerking met collegae. Je leert zo bijvoorbeeld jezelf te presenteren, goed te luisteren en te functioneren in een groep.

Les volg je individueel, maar in een groep mag ook. Kennis van het notenschrift is niet noodzakelijk. Voor groepen zijn er ook kennismakingscurssen, waarbij  in 10 lessen wordt ervaren hoe leuk het is om dwarsfluit te spelen. De lessen worden gegeven in een  gezellige lesruimte bij mij thuis.

Astrid Handels, Kloosterstraat 9, 6226 BP Maastricht (Scharn), T. 06-51 82 67 46, E. ag.handels@gmail.com